Macedonian Humour
Collapse
X
-
Last edited by The LION will ROAR; 10-24-2013, 09:42 PM.The Macedonians originates it, the Bulgarians imitate it and the Greeks exploit it!
Comment
-
-
Very funny DA HA HA"Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
GOTSE DELCEV
Comment
-
-
Седат Груевски и Ахмети во иста кафана и зборуваат. Им доаѓа сопственикот на кафаната и ги прашува: „Од каде пак сега вие заедно?“ „Па, еве.. правиме стратегија како да им ги земеме парите на 1.5 милиони Македонци, 200.000 Албанци и на една цицлеста плавуша.“
„Зошто баш цицлеста плавуша?“ - ги прашува човекот, а Ахмети се врти кон Груевски и му вели: „Гледаш! Ти реков дека на никој не му е гајле за Македонците и Албанците!
Comment
-
-
Го отворам фрижидерот, гледам внатре пудингот се тресит. „Не треси се“ - му велам - „по пиво дојдов“ ..
Како знаеш дека идет лето?
-Возачите на Југо го тргаат штрафцигерот од прозорот..
Влав прашуe друг Влав:
- Колку се два и два бе?
- Четири.
- Малку бе...Last edited by DedoAleko; 11-03-2013, 11:42 AM.
Comment
-
-
Блажо и Мара, решиле да собирет пари за одмор... Купиле касичка, и ја ставиле в спална, и решиле секогаш ко ќе имет секс, да клат по 100ден.
Дошло време да одат на одмор, и ја отварeт касичката, да видат колку пари собрале ... Блажо глеат внатре по 100ден, ама и многу по 500, и по 1000 ден ...
- Маро мори, шо се овие пари, ами јас клавав само по 100ден.....
- Ами Блажо, не се сите ко тебе стиснати ...
Comment
-
-
Gold Dedo.Risto the Great
MACEDONIA:ANHEDONIA
"Holding my breath for the revolution."
Hey, I wrote a bestseller. Check it out: www.ren-shen.com
Comment
-
-
Умрела Фата и отишол Мујо у некој весник да пушти некролог. Гледа таму пишува: „До пет збора е бесплатно“. Дошол Мујо на ред и некој од вработените го прашува:
- Што да пишеме?
- Умре Фата.
- Ама господине, до пет збора е бесплатно. Додадете уште три!
- Епа добро. Пиши: „Умре Фата. Продавам Голф Двојка“!
Comment
-
-
Купил Трпе вијагра, оди дома, ја пие, и му се дигнал, ама таман Фата гола се соблекла, му паднал, и Фата го прашува:
- Еееее, абе срце шо му е па сега?
- Џабе вијаграта Фато, те позна..
.................................................. .................................................. ..............................
Украл Циго бочва со ракија и за го викнале на суд. Судијата го прашува:
-Пред 10 ден украде бочва со ракија ?
-Да.
-Полицијата кај тебе нашла бразна бочва, каде е ракијата ?
-Ја испив !
-Па сигурно за 10 дена не си ја испил цела ?
-Не, ја испив половината ...
-А тогаш каде е другата половина ?
-Ја продадов !
-А каде се парите ?
-Ги испив !
.................................................. .................................................. ..........................
Италијанец нашол некоја ѓупка на железничка станица во Скопје а возот му доаѓал за 1 саат па рекол дај да го искористам времето и ја прашал ѓупкава дали сака да има секс со него за 100 евра. Ѓупкава се согласила и од како завршиле работа се качил на воз и од прозоров и вика:
-Еурос фалсификато!
Ѓупкава на тоа му одговара:
-Сифилис ориџинале!
.................................................. .................................................. ............................
Comment
-
Comment