Ljube Boshkoski - The Traitor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Soldier of Macedon
    Senior Member
    • Sep 2008
    • 13675

I expected a lot more mate, as I am sure others did. In hindsight, I would have been happy for him to disappear from the spotlight completely after he was let go from the Hague, rather than watch him turn into the fiasco that he is now. But I guess we can't escape the truth.
    In the name of the blood and the sun, the dagger and the gun, Christ protect this soldier, a lion and a Macedonian.

Comment

• indigen
      Senior Member
      • May 2009
      • 1558

ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН's Photos - СИН МУ НА ЉУБЕ БОШКОВСКИ СЛИКАН СО КАРАКАЧАНОВ

Оваа фотографија ја најдов на форумот кај Миленко Неделковски и уште тогаш ја симнав.

Сега барав по форумот,фотката е тргната но муабетот што е правен таму стои.

Во средината е синот на Љубе Бошковски сликан со бугарскиот нацист Каракачанов.

Дали некој има повеќе информации за фотографијата?

Izvor vrska - Source link.
      ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН Дали Љубе Бошковски е продолжена рака на ОДРОДЕНОТО КОПИЛЕ Љубчо Георгиевски кој им заби нож во грб на Македонците од Пиринска Македонија?
      February 21

Мите Сакалиев jas znam deka e slikana kaj nas vo kavadarci dali vo selo seskovo ili drenovo....na otkrivanje na spomneik na bugarskata vojska kade tuka ima izgubeno vojnici,,,,,,,,slikano e pred izborite 2008
      February 21

ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН Третиот човек на фотографијата е извесен Живко Кекеле од Охрид (бил познат бугарофил).
      February 21

ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН Очигледно станува јасно дека Љубе Бошковски е играч на Бугарите во Македонија.
      February 21

Господин Мкд десна продолжена рака предавничка
      February 21

ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН Интересно некој се потрудил да ја тргне фотографијата секаде од интернет.
      Напишете на goolge „син му на љубе со каракачанов“ и ќе ви даде повеќе линкови на сите линкови фотката е тргната.

Некој се обидува да го скрие бугарофилството на Љубе Бошковски????
      February 21

Trajko Kimov PREDAVNICI NA MAKEDONIJA: Ljube Boskovski, Dosta Dimovska, Ljupco Georgievski ovie luge treba vednas da se proteraat od drzavata!!!
      February 21

Baier Ratka BRZA POSTAPKA BEZ VRAKANJE !!!
      February 21

Atanas Trajkovski Прогласување персона нон-грата и протерување во Сибир канали да копа за безжичен интернет...Само кога ќе ми текне колку пари дадовме за негова одбрана а тој нас нож во гбр...ЗЗар и ти сине Бруте...
      February 21

ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН Мите,на каков споменик на бугарската војска во Кавадарци присуствувал синот на Љубе,може ли да ни дадеш повеќе информации?
      February 21

Andon Ristovski Aleluja da se osvestite za bugarofilstvoto na Ljube,mislam deka vekje redno vreme bese!!!
      February 21

ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН
      Трајче,оваа изјава на Каракачанов дека за Бугарија е најдобро Љубе Бошковски да стане претседател,покажува дека Каракачанов и Љубе се познаваат добро.

Въпрос : Има ли значение за България ко...й в Македония ще спечели президентските избори? Вашият избор?

2009-03-19

Красимир Каракачанов :

Има значение. Струва ми се, че най-разумния бъдещ президент на Македония, който има положително отношение за развитието на българо-македонските връзки е Любчо Бошковски.

http://www.novinar.net/?act=ointerview&do=all&id=11See More
      February 21

Rade Risteski ljube i ljub co so skoro identicni iminja so ista politicka deklaracija vo ista partija na V M R O no S M D i stalno vikaat vmro no ne go kazuvaat drugiot del SMD i deka se teski BUGAROFILI i dvajcata so eks prilepcanecot Z kekele koj zivee vo Ohrid .
      March 16

Teo Andonoski hahahhahaha
      kekele.....neviden prevarant i pijanica.....
      go znam komsija mi e. Inaku kvazi patriot slikata sve kazuva.
      April 20
      For fair use.

Sto mislite sega, Kripto-Bugaroman li e "Brat Ljube" ili "Vojvoda"?

Drugo, dali prekarot "Sestra Luba" e ponizuvacki za zenite (i.e. is it sexist)?

Comment

• George S.
        Senior Member
        • Aug 2009
        • 10116

Lube is a traitor siding with sdsm who are out to destroy macedonia.Originally Lube was a voivoda by the things he said & would do but since his prison sentence he has changed to a traitor.
        "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
        GOTSE DELCEV

Comment

• DedoAleko
          Member
          • Jun 2009
          • 969

Уапсен Љубе Бошкоски

Попладнево е приведен Љубе Бошкоски, потврдуваат од МВР.

Како што неофицијално се дознава, лидерот на Обединети за Македонија е приведен во познат скопски ресторан.
          Апсењето го извршиле припадници на мобилната полициска единица Алфи, нешто пред 15 часот. На местото во моментот има голем број полицајци и се врши истрага. Претрес се врши и во автомобилот на Бошковски. Може да се забележи дека во него има купишта пари што Љубе ги имал со себе, а биле сместени во кеса. Отворен е и багажникот на колата. Со себе имал неколку пасоши и пиштол.

Во моментот Бошковски е на испрашување во полициската станица во Гази Баба.

Причина за приведувањето, како што неофицијално се дознава е нелегално финансирање на изборната кампања.

izvor: http://kanal5.com.mk/default.aspx?mI...&eventId=76124

Comment

• makedonin
            Senior Member
            • Sep 2008
            • 1668

Ljube Boshkovski arrested

Just saw it on Sitel life.

Boshkovski was arrested because of bribery or money used illegally for financing his campaign. About 100.000 €
            Приведен Љубе Бошкоски

Лидерот на Обединети за Македонија Љубе Бошкоски денеска е приведен во ресторан во центарот на Скопје.
            Бошкоски е однесен во полициската станица во Автокоманда. Како што јавија некои медиуми, причина за приведувањето е нелегално финансирање на изборната кампања. Полицијата врши увид во автомобилот на Бошкоски во кој, според се уште непотврдени информации била најдена поголема сума пари, пасош и оружје.
            Министерството за внатрешни работи го потврди приведувањето на Бошкоски, а се очекува попладнево да излезе со официјални информации за причините.

quick google translate:
            The leader of the United Macedonia Boškoski today is arrested in a restaurant in downtown Skopje.

Boskoski was taken to a police station in Avtokomanda. As some media reported, the reason for detaining illegal campaign financing. Police inspect the car Boskoski in which, according to still unconfirmed information was found more money, passport and weapons.

Interior Ministry confirmed the arrest of Boskoski, afternoon and is expected to come up with official information about the causes.
            Last edited by makedonin; 06-06-2011, 08:51 AM.
            To enquire after the impression behind an idea is the way to remove disputes concerning nature and reality.

Comment

• DedoAleko
              Member
              • Jun 2009
              • 969

here is a video :

Comment

• Zarni
                Banned
                • May 2011
                • 672

Maybe now the traitor can serve prison time but in saying that corruption and money bribes are common in the Americian Political system too
                Last edited by Zarni; 06-06-2011, 06:14 PM.

Comment

• DedoAleko
                  Member
                  • Jun 2009
                  • 969

another video:
                  Канал 5 телевизија како една од водечките телевизиски куќи во Македонија, од 1998 година на малите екрани до гледање онлајн денес, известува за најновите вести од Македонија, регионот и светот.

Comment

• George S.
                    Senior Member
                    • Aug 2009
                    • 10116

He is a big traitor to the cause.All these giving him support & money are just as guilty.They are easily manipulated by boskovski & yes he should be jailed & the key should be thrown away.
                    "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
                    GOTSE DELCEV

Comment

• DedoAleko
                      Member
                      • Jun 2009
                      • 969

Љубе Бошкоски уапсен за мито од 100.000 евра!

Хашкиот повратник видно вознемирен и во плач при приведувањето пред полициското возило рече "Што ми требаше, ме наместија!" Бошкоски според МВР досега на три наврати примал поткуп за финансирање на политичка партија.

Лидерот на Обединети за Македонија Љубе Бошковски со хартиена кеса полна со пари беше уапсен пред скопскиот ресторан "Воденица". При апсењето во багажникот на автомобилот на лидерот на ОМ Љубе Бошковски марка "ланчија", полицијата запленила околу 100.000 евра, пиштол и една патна исправа. Првичните информации говорат дека причините за приведувањето е нелегално финансирање на изборната кампања на Брат Љубе и кривично дело злоупотреба на службена должност како лидер на партија. Хашкиот повратник видно вознемирен и во плач при приведувањето пред полициското возило рече "Што ми требаше, ме наместија!"

Поранешниот министер за внатрешни работи, според МВР досега на три наврати примал поткуп за финансирање на политичка партија. Портпаролот на МВР Иво Котевски на прес-конференција ја потврди информацијата и деталите околу приведувањето на Бошковски. - Лидерот на ОМ во три наврати земал мито. Во првите два пати Бошковски најпрво зел десет, па дваесет илјади евра за време на изборниот циклус, рече Котевски. Тој посочи дека за полициското приведување на Бошковски претходно имало судска одлука, која дала дозвола за спроведување на акцијата.

Од неговата партија Обединети за Македонија ја потврдија информацијата за апсењето на нивниот лидер, коментирајќи дека бил наместен.
                      Сопругата на уапсениот Љубе Бошкоски, Виолета Бошкоска, видно вознемирена се појави пред ресторанот "Воденица" каде бараше одговори што се случило со нејзиниот сопруг. Таа пред новинарите рече дека за апсењето на Љубе разбрала од синот, кој бил сведок на настанот.
                      - Не може Љубе да биде уапсен, а во исто време власта да свикува прес-конференција. Тоа е нивно подготвено црно сценарио, изјави Бошкоска.

Поранешниот министер за внатрешни работи Бошкоски по приведувањето веднаш беше однесен во полициска станица во Автокоманда поради утврдување на фактите, истражување на документите, информираа од МВР. Инаку, делото нелегално финансирање на изборна кампања е казниво најмалку од 3 до 5 години затвор.

Comment

• julie
                        Senior Member
                        • May 2009
                        • 3869

any traitors to our people need to face the consequences
                        "The moral revolution - the revolution of the mind, heart and soul of an enslaved people, is our greatest task."__________________Gotse Delchev

Comment

• Makedonska_Kafana
                          Senior Member
                          • Aug 2010
                          • 2642

Originally posted by julie View Post
                          any traitors to our people need to face the consequences
                          YouTube - ‪Sonja Tarculovska - Predavnici i Junaci‬‏
                          http://www.makedonskakafana.com

Macedonia for the Macedonians

Comment

• lavce pelagonski
                            Senior Member
                            • Nov 2009
                            • 1993

That song came true for sestra lube, whoever is against Macedonia should now get the same fate as him. Buchko and Branko its your turn.
                            Стравот на Атина од овој Македонец одел до таму што го нарекле „Страшниот Чакаларов“ „гркоубиец“ и „крвожеден комитаџија“.

„Ако знам дека тука тече една капка грчка крв, јас сега би ја отсекол целата рака и би ја фрлил в море.“ Васил Чакаларов

Comment

• vojnik
                              Member
                              • Apr 2011
                              • 307

Sestra Ljube Boskoski Arrested

A day after the elections in which Boskoski's party received less than 1% of the vote, he was arrested by police while leaving the Skopje restaurant "Vodenica".

Boskoski was taken into custody for racketeering and illegally financing of his campaign, it isn't known who contacted the police. His driver was also taken into custody. According to police sources, Ljube Boskoski with him carried a large paper bag filled with at least 50,000-100,000 euros in cash.

The "United for Macedonia" leader also had a hand gun and several passports in his car. Boskoski was taken for questioning in the Gazi Baba police station

Comment

• vojnik
                                Member
                                • Apr 2011
                                • 307

Boskoski's relatives and supporters have started to gather in front of the Gazi Baba police station amid increased police presence. Two of two supporters who turned violent were quickly picked up in a police van.

Boskoski was taken from the back of the police station and transported to Skopje Court 1 where he responded to questions from the presiding judge.

Apart the 100,000 euros in cash Boskoski received today, he also received additonal 20,000 euros in cash from the same individual. Illegal financing of an election campaign and abuse of power as a leader of a political party is punishable by up to eight years in prison.

Comment

Working...
                                X