Goran Pandev quitting the national side
Collapse
X
-
Goran Pandev quitting the national side
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата,зурла ќе ти го раскине срцето,кога секое влакно од кожата ќе ти се наежи кога ќе видиш шеснаесеткрако сонце,кога до коска ќе те заболи кога ќе слушнеш ПЈРМ,кога немаш ни за леб,а полн си во душата затоа што ја сакаш МАКЕДОНИЈА. МАКЕДОНИЈА во срце те носиме.Tags: None
-
-
Can't handle the fans expectations? What sort of an excuse is that? More than ever now, Macedonia needs top class players. Perhaps he is trying to emulate Wayne Rooney in his performances for nation as opposed to $$. Hard to believe he would do this, I certainy wouldn't have expected it from him.
What do your sources tell you, Prolet? If anybody knows about accurately reporting a story, it would be your buddy Informator, right? Ti shepna Stavreta neshto za ova?In the name of the blood and the sun, the dagger and the gun, Christ protect this soldier, a lion and a Macedonian.
-
-
SOM, Ne se nerviraj tolku
Goran Pandev is not playing against Russia and Andorra due to injury and when Vest called him he told them that he's quitting the national side. He is the second player after Vlatko Ilievski to quit the national team under disgraceful circumstances. Pandev is probably worse, at least Ilievski had a hip reconstruction.
If he doesnt deny this, then i cant see how the fans can respect him ever again.МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата,зурла ќе ти го раскине срцето,кога секое влакно од кожата ќе ти се наежи кога ќе видиш шеснаесеткрако сонце,кога до коска ќе те заболи кога ќе слушнеш ПЈРМ,кога немаш ни за леб,а полн си во душата затоа што ја сакаш МАКЕДОНИЈА. МАКЕДОНИЈА во срце те носиме.
Comment
-
-
He's doing a Savevski i think. Putting club ahead of National team. But not by choice i don't think (unlike Toni Savevski). Pandev would be under pressure from his club to concentrate entirely on where he earns his crust.
I remember Toni Savevski was always "allegedly" injured when it came to a national call up. But he was miraculously fine days later for his Greek club AEK. Greece use to rub salt in the wound, by saying "he is Greek now, and we should forget about him". The dog still lives in Athens assisting AEK after having a stint in coaching a Cyriot Greek club. Tamo da umri da ne se vrati.http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?p=120873#post120873
Comment
-
-
This is from FFM's website today. Pandev told FFM he will continue to play for the national team but wants more support from the fans.
Пандев: Барам само искрена поддршка од публиката
Вторник, 05 Октомври 2010 14:07
По информациите објавени во печатот за наводно откажување на Горан Пандев од националниот тим , нашиот интернационалец од Интер го информираше претседателот на ФФМ Хари Хаџи-Ристески и Стручниот штаб на националниот тим дека останува и натаму дел од нашата најдобра селекција и по заздравувањето од повредата ќе се стави на располагање на селекторот Мирсад Јонуз. Во продолжение го пренесуваме неговиот став кон националниот тим:
- Точно е дека разговарав со новинарите, но единствено на тема односот на дел од фановите на македонската фудбалска репрезентација и нивниот навредлив однос кон фудбалерите и кон мене во моментите кога националниот тим пројавува криза во играта. И тука барам и ќе барам нешто да се смени бидејќи репрезентативниот дрес е светост и за мене а верувам и за моите колеги и секогаш со гордост настапувам за Македонија . Репрезентацијата затоа мора да биде почитувана и од навивачите. Од настапите во репрезентацијата ќе се откажам само кога кариерата ќе ми биде во залез или пак под притисок на повредите.
- Барам трпеливост и разбирање бидејќи во овој квалификациски циклус сите ние заедно , фудбалерите , стручниот штаб, раководството на ФФМ влеговме со големи амбиции кои тврдам дека беа реални а тоа е да го поправиме пласманот во однос на претходните квалификациски циклуси и воедно да ги нападнеме првите две места во групата. Морам да кажам дека атмосферата во националниот тим беше и е извонредна. Навистина имаме извонредни услови за подготовки, репрезентативно сместување, професионален однос од генералниот секретаријат и федерацијата во целост. Задоволен сум и од работата на стручниот штаб и токму затоа ние репрезентативците на состанокот на Малта одлучивме да се откажеме од премиите за победи , туку се договоривме да биде валоризиран само вистинскиот успех, односно освојување на едно од првите две места што федерацијата го прифати.
- Мислам дека трагичниот пораз во Братислава остави траги врз сите нас и не поремети пред се на психолошки план и тоа се почувствува на средбата со Ерменија.
- Јас, Горан Пандев и незалечен од повредите сум настапувал за националниот тим бидејќи моја најголема желба ми е оваа генерација фудбалери да заигра на едно големо натпреварување како што е следното Европско првенство.
Comment
-
-
Kako ne mue sram, what a disgrace
He wants respect where he is the captain of our side that was lucky to get a 2-2 draw against Armenia at home?? Where is his responsibility to the fans? He is the captain of our national side and he wants support from our fans?? He should cop a beating more like it.
He is not half as good as a Mirko Vucinic in Crna Gora or a Edin Dzeko in Bosnia, he simply doesnt perform for our national side and he doesnt score goals which is pathetic even against weak oposition. Why should our fans support a pathetic display? 2 disgraceful games, one in Slovakia where our side was rolling on the ground and getting yellow cards for time wasting, Vance Shikov got sent off for time wasting we should stop playing football all together if thats the case, the other against Armenia where we got a penalty in the 95th minute otherwise we would have lost the game.
Its pathetic to see Pandev do so well at Inter but when he comes to our national side he only scores in friendly games and the rest of his goals come from the penalty spot. Ilcho Naumoski no matter how much he gets criticized, gave up his Austrian passport to come and play for Macedonia its a joke to be seing Pandev quitting on his fans and his country especially when he is the captain of the team.МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата,зурла ќе ти го раскине срцето,кога секое влакно од кожата ќе ти се наежи кога ќе видиш шеснаесеткрако сонце,кога до коска ќе те заболи кога ќе слушнеш ПЈРМ,кога немаш ни за леб,а полн си во душата затоа што ја сакаш МАКЕДОНИЈА. МАКЕДОНИЈА во срце те носиме.
Comment
-
-
He wants respect where he is the captain of our side that was lucky to get a 2-2 draw against Armenia at home?? Where is his responsibility to the fans? He is the captain of our national side and he wants support from our fans?? He should cop a beating more like it.
Yeah the suck everyone should take him out back and beat the crap out of him…No wait.
He heard you Prolet…
After two days, "Vest said that odkazhuva of performance in team
Pandev change his mind
Two days after told the "West" that withdraws from Goran Pandev the Macedonian national team change its mind. He Portal FFM that still remains part of our best selection.
...
...
Comment
-
Comment