Macedonian Truth Forum

Macedonian Truth Forum (http://www.macedoniantruth.org/forum/index.php)
-   General Discussions (http://www.macedoniantruth.org/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Albanianization in Macedonia (http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=4837)

Daniel the Great 07-31-2011 06:26 AM

Who else is there to vote for, the whole system is fu#@ed.

George S. 07-31-2011 06:39 AM

after that big cat painting taking 19 mins to load up i did throw up.I can't take the unthinkable happening.
Would we have known that 10 years later we would be capitulating to this scum.?

lavce pelagonski 07-31-2011 07:38 AM

Why do you think George same thing as Nikos pics.

Niko777 08-04-2011 04:43 PM

[B][U][COLOR="Red"]People of Tetovo don't know what Ilinden is, Not a single Macedonian flag was flown!!![/COLOR][/U][/B]

[B]Тетово празнува без македонски знамиња

Тетово не оддава впечаток дека се чествува Илинден, еден од најголемите национални празници. Повеќето од продавниците работат, а државното знаме го нема никаде. Локалната самоуправа повторно не ги истакна. [B][COLOR="Red"][U]Шесте јарболи пред локалната самоуправа исто така се празни[/U][/COLOR][/B], единствено на прозорците од канцеларијата на градоначалникот Сади Беџети, ставени се државните знамиња на Република Македонија и на Република Албанија.

Од локалната самоуправа признаваат дека пропустот е од нивна страна. Велат дека поради промената на раководителот на Јавното комунално претпријатие кое е задолжено, не биле поставени државните симболи.

- Раководителот е нов и изумил дека треба да се постават знамиња на булеварите- одговорија од локалната самоуправа во Тетово.

Дел од присутните пред Споменикот на револуцијата, каде што секоја година Сојузот на борците од Тетово положуваат цвеќе, реагираа дека пропустот на локалната самоуправа е срамен.

- Денеска е ден кога се удрени темелите на македонската државност и би требало да има знамиња низ градот. И во минатото не се ставале знамиња - вели Алимпие Попоски, кој учествуваше на прославата пред Споменикот на револуцијата.

Владо Серафимовски вели дека локалната самоуправа требала да ги постави државните обележја.

- Ова не е еднонационален празник, државен е и затоа треба да има знамиња - вели Серафимовски.

[B][U][COLOR="Red"]Имаше и луѓе кои не знаеја кој празник се прославува и што претставува 2 Август.

- Не знам кој празник е денеска, ама ако е државен, треба да има државни знамиња - изјави повозрасен Албанец.[/COLOR][/U][/B]

Без разлика која партија е на власт, во Тетово ретко се вее државното знаме. Поради честите пропусти и изговорите на советниците-Албанци дека поради тоа што Советот не одредил кој е задолжен да ги поставува државните знамиња низ градот, во 2008 година беше донесена одлука ЈКП „Тетово“ да биде одговорно за поставување знамиња. И покрај одлуката по тетовските улици нема знамиња со кои би се навестило дека се празнува некој државен празник. (И.Ц.)[/B]

[url]http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=8675DA2E42B02E48905F8886BC97AA64[/url]

Risto the Great 08-04-2011 04:47 PM

(unwelcome) Guests in the country.

Niko777 08-04-2011 04:55 PM

[B]It's funny how they forgot to celebrate Ilinden, but on November 28th, on a cold rainy night, everyone took the time to celebrate "Albanian Flag day":[/B]

[IMG]http://www.tetova.gov.mk/sireta/g/20091214115201.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.tetova.gov.mk/sireta/g/20091214115227.jpg[/IMG]

Niko777 08-04-2011 05:00 PM

[B][COLOR="Red"][U]Albanians Win Church Case[/U][/COLOR][/B]

[B]Macedonian Church that was planned on the Main Square will be relocated to a hidden location beside the army house[/B]

[IMG]http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/89E550A5E4C1504AB416DFCE8B95CD2E.jpg[/IMG]

George S. 08-04-2011 06:40 PM

The albanians don't give ashit about our illinden they got nothing to be thankfull about.If anyone thinks that the albanians won't do the unthinkable.I'm sure they would not blink & go ahead & do it.

Niko777 08-05-2011 04:30 PM

[B][U][COLOR="Red"]Albanians will take over Kicevo in 2013[/COLOR][/U][/B]

[IMG]http://alsat.mk/thumbnail.php?file=gjylten_420520231_153745025.jpg&size=article_medium[/IMG]

[url]http://alsat.mk/vesti/zemja/3018389.html[/url]

[B]Бејта:2013 општините ќе се обединат со Кичево[/B]

[B][COLOR="Red"]Зајас, Осломеј, Вранештица и Другово ќе станат дел од општината Кичево, најави министерот за локална самоуправа, Невзат Бејта.[/COLOR] [COLOR="Red"]Според него, обединувањето на општините е законско. По ова, албанското население ќе стане доминатно во Кичево.[/COLOR]

„Во 2013-та година овие општини ќе се станат една. Тоа го налага законот,,.

Оваа изјава, Бејта ја даде по средбата со градоначалникот на општината Чаир, Изет Меџити со кого разговараа за изградбата на плоштадот „Скендербег“, проект што е планирано да се финаниира и од државниот буџет. Зборувале и за финансиската стабилност на локалната, за покачување на процентот на ДДВ-то и на персоналниот данок за општините.

„Процентот на ДДВ-то во текот на овие три години се движеше од 3 до 4,5 проценти. Ние бараме тоа да биде повеќе. Особено е важен персоналниот данок кој сега е само 3 проценти. Тој треба да биде минимум 30 проценти, кој за почеток ќе биде важен извор за општините,,рече Меџити

„Ова се стандарди кои ги бара Европската Унија и не можеме да одиме напред ако нема вистинска децентрализација и ако немаме финансиско зајакнување на општините. Ако не го направиме ова тогаш нема да имаме и понатамошен развој на демократијата во земјава“изјави Бејта.

Министерот Бејта најави состаноци и со другите градоначалници и вети владина помош за општините кои се уште не успеале да преминат во втората фаза на фискалната децентрализација поради блокираните жиро сметки.
Ѓултен Реџалари[/B]

Risto the Great 08-05-2011 04:51 PM

We have an ethnic Albanian minister of local government along with Defense and Justice.
Wonders never cease.

More decentralisation and more money for the local councils because it is "part of the European Union standards". What a joke.

Are the leaders of DPmNE THAT full of self-interest that they have allowed Macedonia to become a fake nation led by people with no desire to uphold Macedonia's national interests? I resent the Macedonians who have voted for them and the Macedonians who have allowed this to happen through apathy.


All times are GMT -5. The time now is 11:04 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Macedonian Truth Organisation