Macedonian Truth Forum

Macedonian Truth Forum (http://www.macedoniantruth.org/forum/index.php)
-   General Discussions (http://www.macedoniantruth.org/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Albanianization in Macedonia (http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=4837)

George S. 07-20-2013 11:01 PM

yep the albanians are taking our country away thanks to our lily livered politicians.

George S. 07-20-2013 11:02 PM

yep the albanians are taking our country away thanks to our lily livered politicians.

MKPrilep 07-22-2013 12:43 AM

The first picture is from Germany, they want to collect
one million signatures for their "natural" albanian, they donīt
call it Greater Albanian. Lele kolku pametni se ovie albanci :biggrin:

George S. 07-22-2013 01:04 AM

i heard that they may go for the whole eu by stealth.The eu was theirs wasn'it?It's there for the taking

makedonche 07-22-2013 01:37 AM

[QUOTE=MKPrilep;144776]The first picture is from Germany, they want to collect
one million signatures for their "natural" albanian, they donīt
call it Greater Albanian. Lele kolku pametni se ovie albanci :biggrin:[/QUOTE]

MKPrilep
I nashte sho praiat?...mo go davai zemjia ta za nishcho!

lavce pelagonski 07-23-2013 06:06 AM

[url=http://www.youtube.com/watch?v=aulhfjsCBtg]MACEDONIA 2001 - "SIPTARI OD KADE DOJDOVTE DA NE DOJDOVTE" - YouTube[/url]

George S. 07-23-2013 04:43 PM

lavce the last video had me crying like a baby.I thought 2001 is a warning for all of us not to be so complacednt.War will come whether we like it or not.There is a saying fight fire with fire not capitulation & giving every privelege under the sun.The albanians are as we speak pulling the proverbial rug from under us.

lavce pelagonski 07-28-2013 11:01 PM

Мактел: Џафери си оди од одбрана, Антонио Милошоски на негово место – Артан Груби министер за надворешни?

ArtanGrubi2Мактел дојде до ексклузивни информации дека нов министер за надворешни работи ќе биде Артан Груби, досегашен шеф на кабинет на лидерот на ДУИ, Али Ахмети и негов најблизок соработник. Артна Груби беше кандидат на ДУИ за градоначалник на Скопје а се прослави со немирите на кале околу црквата кога како лидер на невладината “Разбуди се” на лице место во сред тепачка со комитите ослободуваше уапсени албанци од страна на полицијата.

Како дел од владината рокада од министерската позиција во Министерство за Одбрана ќе замине Талат Џафери а на негово место ќе дојде пратеникот Антонио Милошоски, пишува порталот.

AntonioMiloshoski

Според нив видливо е дека ДУИ сака да превземе поагилна улога во надворешните активности, самиот лидер на ДУИ беше во регионална турнеја по балканот и разговараше за отворените прашања со соседите.

Министерувањето на Талат Џафери се покажа дека било краткотраен мерак за ДУИ да поентира пред своето членство и дека на долг рок сепак ДПМНЕ не се откажува од овој ресор како начин на билдање на национализам. Владата изненади со најава за поголеми инвестиции во ова министерство, се најавија и авиони и хеликоптери. Очигледно се проценило дека ова ќе им донесе многу политички поени кај народот.

valejunior 07-30-2013 03:45 PM

Poraka do niko 777
sto napravi so reportazata za prespa.
pozdrav.

George S. 07-30-2013 06:01 PM

"The first picture is from Germany, they want to collect
one million signatures for their "natural" albanian, they donīt
call it Greater Albanian. Lele kolku pametni se ovie albanci "
MK no it's not greater albania.The albanians at some point think that they were illyrian & maybe a few signatures & a few handshakes for the press & you got a greater albania without even a whimper.How ridiculous.


All times are GMT -5. The time now is 08:30 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Macedonian Truth Organisation