Macedonian Truth Forum

Macedonian Truth Forum (http://www.macedoniantruth.org/forum/index.php)
-   General Discussions (http://www.macedoniantruth.org/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Albanianization in Macedonia (http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=4837)

Čento 07-02-2012 12:58 PM

[QUOTE=Čento;130158]One of the biggest mistakes in Macedonia's history...

[IMG]http://gdb.rferl.org/DBFEF702-59F5-41E8-BC7E-B1CAF641E05A_mw800.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.netpress.com.mk/vestiimages/90263/g_ramkoven%20dogovor.jpg[/IMG][/QUOTE][IMG]http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/rgrgrggduog97bvd3w.jpg[/IMG]

chentovist 07-03-2012 12:23 AM

[IMG]http://fc08.deviantart.net/fs71/f/2012/038/c/d/meanwhile_in_albania_by_hermanelig-d4ozghk.jpg[/IMG]

Čento 08-05-2012 11:33 AM

[QUOTE][B][SIZE="5"]Смрт за ФИРОМ, Призрен 1878 испишани по згради и споменици во Гостивар[/SIZE][/B]

[I][SIZE="1"]05.08.2012 - 13:28 | Македонија[/SIZE][/I]

[B]Илирида, Смрт за ФИРОМ, Призрен 1878, убиј го македонецот се само дел од навредливите и националистички паролите кои може да се забележат низ Гостивар.[/B]

Графитите се пишувани со црн и црвен спреј, а ги има на ѕидовите на спортската сала, катастарот, болницата, на неколку места во градскиот парк, алејата на народните херои и споменикот на паднатите борци.

Институции, јавни места и споменици во Гостивар деновиве се испишани со пароли со недолична национална содржина на албански и англиски јазик. Графитите се пишувани со црн и црвен спреј, а ги има на ѕидовите на спортската сала, катастарот, болницата, на неколку места во градскиот парк, алејата на народните херои и споменикот на паднатите борци.

[IMG]http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/siptarskarabotatdb1xzvj4o.jpg[/IMG]

Кој и зошто ги пишувал ваквите пароли се уште не е познато. Графитите се испишани во периодот од први до четври месецов на повеќе јавни места на потегот од Основниот суд до градскиот стадион од засега непознати лица, стои во официјалната информација на МВР.

Илирида, Смрт за ФИРОМ, Призрен 1878, убиј го македонецот се само дел од навредливите и националистички паролите кои може да се забележат низ Гостивар.

Споменикот на паднатите борци од НОВ беше прв на мета на вандалите и тоа токму ноќта на први август спроти големиот празник Илинден. Со осуда на сквернавењето реагираше гостиварската боречка организација потенцирајќи дека ваквите случаи се зачестени последниве години и тоа обично пред одбележување на значајни истириски датуми. Од локалната самоуправа побараа поголема грижа за заштита и зачувување на спомениците.

[SIZE="1"]Александар Самарџиев[/SIZE][/QUOTE]

[url]http://www.sitel.mk/dnevnik/makedonija/%E2%80%9Csmrt-za-firom%E2%80%9C-%E2%80%9Cprizren-1878%E2%80%9C-ispishani-po-zgradi-i-spomenici-vo-gostivar[/url]

Risto the Great 08-08-2012 05:18 AM

I notice they are blaming children.
Yes, it is indeed the mentality of children that motivated this writing.
Unfortunately that mentality exists with a far too significant proportion of the ethnic Albanians of Macedonia.

But RoMacedonians will take this in their stride .... until they lose it all.

Niko777 08-16-2012 04:56 PM

[url=http://www.youtube.com/watch?v=ppW7evLSe0E]Albanian Muslims In Macedonia (PROTESTS) - YouTube[/url]

lavce pelagonski 08-17-2012 11:53 PM

Food Packages for Poverty-Stricken Muslim Families

[IMG]http://kurir.mk/en/wp-content/uploads/1.jpg-500-480x306.jpg[/IMG]

Food packages were distributed Friday to hundred poverty-stricken Muslim families on the occasion of the World Humanitarian Day and the end of Ramadan.

The distribution of packages, provided by the Red Cross of Macedonia and KAM markets, is supported by the ministries of economy and labour.

“The Republic of Macedonia must continue developing as a country where multi-ethnic and multicultural way of living and cooperation is an example for all the countries in the world,” Minister of Labour and Social Policy Spiro Ristovski said.

[IMG]http://kurir.mk/en/wp-content/uploads/2.jpg-500-480x348.jpg[/IMG]

Congratulating Ramadan Bayram to Muslim believers, Economy Minister Valon Saraqini said that today’s example of donating aid to citizens needed to be followed “not only by state institutions, but also by companies.”

[IMG]http://kurir.mk/en/wp-content/uploads/31.jpg-5001-480x303.jpg[/IMG]

George S. 08-18-2012 01:22 AM

what are the albanians teaching their children to be direspectfull to their host country & hate us for we have what they want real estate.

lavce pelagonski 08-19-2012 02:25 AM

Од први јануари 2013 сообраќајните дозволи и на албански јазик

Печати
Е-пошта

Сподели со твоите пријатели
Submit to Digg Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter Submit to LinkedIn

Почнати се потребните подготовки за да се аплицира и албанскиот јазик на сообраќајните дозволи. Како што пренесува електронското издание на весникот „Коха“ новата регулатива на Министерството за внатрешни работи е усогласена со Законот за возила, и со неа се предвидува сообраќајните дозволи да бидат и на албански јазик.

Според Министертвото имплементацијата на новата регулатива ќе почне на први јануари 2013 година, до кога треба да бидат реализирани сите потребни подговотки.

Собраќајните дозволи, како што ни потврдија од полициската станица во Дебар на ниво на Македонија, се напишани на македонски и англиски јазик , додека кај возачките дозволи, по барање на лицето податоците се пишуваат и на албански јазик.

George S. 08-19-2012 04:17 AM

They want their way only as they don't respect our way.If were theat stupid to give them their way.Then it says something about us.Were weak as mud.

lavce pelagonski 08-20-2012 08:42 PM

Во прилепската населба “Тризла”, ќе се гради џамија
20.08.2012 - 18:15 |

Македонија

Во ромската населба “Тризла”, во Прилеп, ќе се гради џамија. Со години заговараната идеја за изградба на верски објект наменет за муслимнските верници, станува реалност.

Објектот е влезен во деталниот урбанистички план на градот и ќе се гради онаму каде што и природно припаѓа.

- Воспоставивме традиција, која има корени со векови зашто се негува соживотот меѓу православните христијани и Ромите - муслимани, вели градоначалникто на прилеп Марјан Ристески.

Џамијата ќе го носи името на двајцата загинати бранители кај Карпалак, Веби Рушитоски и Ердоган Шабаноски, а ќе се гради со донации, потпомогнати и од ЛС Прилеп.

Денешниот втор ден од муслиманскиот празник “Рамазан Бајрам” , традиционално, на заедничка трпеза ги собра православните христијани и муслиманите од Прилеп.

Каролина Дурло
[url]http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/vo-prilepskata-naselba-%E2%80%9Ctrizla%E2%80%9D-ke-se-gradi-dzamija[/url]


All times are GMT -5. The time now is 10:32 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Macedonian Truth Organisation