Macedonian Truth Forum

Macedonian Truth Forum (http://www.macedoniantruth.org/forum/index.php)
-   General Discussions (http://www.macedoniantruth.org/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Albanianization in Macedonia (http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=4837)

Bratot 05-19-2011 03:29 AM

По 5 јуни, со новата политичка платформа, [U]ДПА ќе го врати достоинството на Албанците[/U]. Оние другите што ќе дојдат да го бараат вашиот глас да ги запрашате [COLOR="Blue"][B]зошто дозволија да се градат цркви на исламски имоти, да се учи македонски од прво одделение[/B][/COLOR] [B]и да бидеме срамно понижувани[/B], порача Мендух Тачи, лидер на ДПА и носител на листата на кандидати во 6 ИЕ пред жителите на Дебреше, едно од најнаселните гостиварското села.

Зборувајќи за економските и социјалните услови, кои ги оцени како кастрофани, лидерот на ДПА Мендух Тачи нагалси дека во нивната програма подобрувањето на социјалниот статус на албанците е приоритет.

- Во нашата програма е предвидено подобрувањето на животот на Албанците да [B]оди сразмерно [/B]со она што од нив се зема како данок.[B] Оние 35% [/B]што од вашите џебови се влеваат во буџетот, [B]треба повторно да се инвестираат во живеалиштата на [/B]Албанците - рече Тачи.

[url]http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=2ACF41E9E45A204B9A98E188F7FAA25A[/url]

Risto the Great 05-19-2011 04:09 AM

The solution is war. But who wants it.

George S. 05-19-2011 04:24 AM

The albanian issue should've been fixed up years ago,it's been neglected like anything else.

Bratot 05-19-2011 04:42 PM

Се обрати и носителот на листата на ДУИ во првата изборна единица Изет Меџити, градоначалникот на Чаир-[COLOR="Blue"][B]кога ке го добиеме мандатот албанскиот јазик ќе се зборува и во Аеродром и во другите општини во кои доминантно е македонското население[/B][/COLOR].[COLOR="Red"][B]Албанците ќе бидат одлучувачки фактор[/B][/COLOR],повеќе ќе бидат застапени во полицијата, здравството, судството. Меџити ги повика присутните заедно да стигнат до целта, до победата на 5 јуни.

[url]http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=75351[/url]

Komita 05-19-2011 05:22 PM

[url=http://www.youtube.com/watch?v=0dOvIPnFOEI]YouTube - ‪Koalicioni i vitit 1997' Nevzat Bejta dhe Branko Crvenkovski‬‏[/url]

If our response would be like in Gostivar 1997 and we didnt back from that line in 97 we would never of seen ourselves with these kind of threats. watch from 4:30 and from 6:30

Niko777 05-27-2011 09:05 PM

[B][U][COLOR="Red"]DUI: Struga was, and will remain Albanian![/COLOR][/U][/B]

[B]- Г-дине Груевски Струга беше и ќе остане на Албанците. Г- дине Црвенкоски Струга и натаму ќе остане албанска бидејќи има градоначалник Албанец од редовите на ДУИ. ДУИ на чело со водачот на УЧК е партија која ги брани интересите на Албанците во Македонија, рече Љабеништи пред стружани.[/B]


Full story: [url]http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=75700[/url]

Vangelovski 06-03-2011 06:54 PM

Among the Albanian parties, debate focused mainly on whether the Ohrid Framework Agreement obligations are being fulfilled and on [B]making Albanian the country's second official language[/B]. Some candidates proposed eliminating the unitary character of the Macedonian state in favour of a [B]federation between Macedonians and Albanians[/B].

[url]http://setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2011/06/02/feature-01[/url]

Risto the Great 06-05-2011 05:15 AM

Ahhh the dream continues.
Macedonians too smart for their own shoes keep saying it will never happen.

Niko777 06-05-2011 10:32 AM

[B]Voting in a classroom in a Skopje based elementary school. NOTICE SOMETHING STRANGE?[/B]

[IMG]http://farm6.static.flickr.com/5147/5798997515_08690f374f_b.jpg[/IMG]

julie 06-05-2011 10:45 AM

Albanian flags!! The country has literally gone to the dogs


All times are GMT -5. The time now is 08:28 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Macedonian Truth Organisation