Thread: Zaev resigns
View Single Post
Old 11-06-2021, 05:20 PM   #8
Carlin
Senior Member
 
Carlin's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Canada
Posts: 3,052
Carlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud of
Default

DUI cadre threatens war

https://m.mkd.mk/makedonija/politika...zmite-na-tavan

Шкодране Дардишта од ДУИ се заканува, сѐ уште ги имаме чизмите на таван

Директорката во Клиничкиот центар во Скопје и актуелен член на Управниот одбор на Македонски телеком Шкодране Дардишта, членка на ДУИ, на својот фејсбук-профил, очигледно незадоволна од развојот на настаните на политичката сцена во Македонија отворено се закани со војна.

„Сѐ уште ги имаме чизмите на таван во старата куќа, за час ги вадиме белите патики. Ние не сме сираци, ние сме никнале после војна. Не играјте со оган, затоа што на крај сами ќе изгорите во него.“

Борис Крмов, пратеникот на Левица реагираше на својот фејсбук-профил: „Шкодране Дардишта кадар на ДУИ се заканува со војна ако на нејзината партија не ѝ се дозволи да продолжи да ја силува државата! Ама ова во нашиот политички дискурс е потполно легитимно за разлика од фашизмот и нацизмот на Левица нели!?“

Last edited by Carlin; 11-06-2021 at 05:27 PM.
Carlin is offline   Reply With Quote