View Single Post
Old 07-11-2020, 08:30 AM   #95
Carlin
Senior Member
 
Carlin's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Canada
Posts: 3,149
Carlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud ofCarlin has much to be proud of
Default

Two quotes from Todor Aleksandrov:

1) ”Болшевикот Хаџидимов, aнaрхистот Герџиков, Ѓорче Петров и Санданистите, „предавниците на бугарскиот народ“ се борат и отсекогаш се бореле и агитирале за автономија на Македонија како одделна економска и географска единица, со посебен македонски народ, со посебна историја од векови наназад... Тие дури и се заканауваат дека со оружје в рака би се бореле против обединувањето на Македонија со Бугарија.” [21]

2) "Македонците никогаш нема да прифатат да бидат управувани од Грци, Срби или Бугари … Организацијата е народот, и народот е Организацијата...“ [22]

Sources:
https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C...80%D0%BE%D0%B2
http://www.sitebulgarizaedno.com/ind...-02-23-17-45-4
https://documents-mk.blogspot.com/20...ary-chief.html
Carlin is offline   Reply With Quote