Macedonian Truth Forum   

Go Back   Macedonian Truth Forum > Macedonian Truth Forum > Exposing Lies and Propaganda

Reply
 
Thread Tools
Old 06-24-2009, 01:05 AM   #1
TrueMacedonian
Senior Member
 
TrueMacedonian's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,809
TrueMacedonian will become famous soon enough
Default How "greek" was ancient Macedonia???

The following is from Brian R. Sullivan. Enjoy modern "greeks"

http://books.google.com/books?id=TSx...FtXRhRdnZiam3I
__________________
Slayer Of The Modern "greek" Myth!!!
TrueMacedonian is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2009, 03:22 AM   #2
osiris
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,969
osiris is on a distinguished road
Default

look tm cut the greek bullshit,

everything and everyone everywhere
from china to ethiopia
is reeaalllyy greeeek romaic ellenicus
arvanitkus vlachikus pontikus sicilianicus
is all grkus pure like greek virgin

you know this

so katalaves, kolokotronis kolletis
all are elenicus
even krsitmas father is kreeg

easter is greek
coffee is greek
doras mother is arvanogreek

so

why not the ancient masedhonia, oops sorry makedhonia

hellass hellaaass hellass makedhonia,
go together like a horse and carriage

the islands
the music
the food
the greek style funny business ,

all olla allla allha
allah is greek too

ok vre
osiris is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2009, 05:55 AM   #3
Bratot
Senior Member
 
Bratot's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,855
Bratot is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by TrueMacedonian View Post
The following is from Brian R. Sullivan. Enjoy modern "greeks"

http://books.google.com/books?id=TSx...FtXRhRdnZiam3I
Translated on macedonian:

Земајќи ги во предвид, на пример, современите ставови произлезени од Министерството за Образование во Атина, во однос на Македонија.
Грчките учебници го прикажуваат Филип од Македон и Александар Велики како примери на Грчката цивилизација и нивното кралство (Македонија) како целосно Хеленизирано.
Според тоа, следејќи ја оваа логика, сегашните жители на Македонија се производ на непрекинатото културно влијание од страна на Грција почнувајќи од 4-от век пред нашата ера.
Како резултат на ова, сегашните Словенски жители на Р. Македонија наводно немаат никакви права на името Македонија, ниту 16 кракото знаме на Вергина, симболот на античкото Кралство на Македонија, за национален симбол.
Настрана од оваа бајка е отсуството на било каков доказ дека античките Македонци говореле Грчки или дека формирале дел од Грчката култура.
Понатаму, неоспоруваниот факт дека Филип и Александар и се воодушевувале на Грчката култура и дека Грчкиот јазик беше употребуван и на нивниот двор, тешко тоа да ги прави Грци, повеќе од самиот факт дека дворецот (се мисли на Кралските дворови) на Катерина Велика и Александар Први кои говореа Француски, го прави Руското кметсво на доцниот 18 век и почетокот на 19-от век дел од Француската култура.
Игнорирајќи го исто така, влијанието на последователните бранови инвазии кои се случија во јужниот Балкан меѓу 4-от и 14-от век од н.е.
Што останало од античката Грчка култура во средновековната Македонија, после илјада години на ограбување, ропство и колеж од страна на туѓинците?
Денеска Грчката влада инсистира дека нивната држава нема малцинства. Меѓутоа секој патник во Грчка Македонија или Тракија ќе открие дека многу ( можеби 250.000 или повеќе) Албанци, Словени и Муслимани начинот како прецизно да се наречат зависи од мнението - живеат во близина на Грчките граници со Албанија, Македонија, Бугарија и Европска Турција.
Сите овие контрадикторности докажуваат дека после приближно 2 века на независност, Грчките националисти останаа несигурни и недоверливи во самите себе позади сета нивна фалбаџиска и чувствителна фасада (лажен изглед).
__________________
The purpose of the media is not to make you to think that the name must be changed, but to get you into debate - what name would suit us! - Bratot
Bratot is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2009, 06:37 AM   #4
Daskalot
Senior Member
 
Daskalot's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In a Library
Posts: 4,345
Daskalot is on a distinguished road
Default

Thank you TM and thank you Bratot for the translation into Macedonian! BRAVO!!
__________________
Macedonian Truth Organisation
Daskalot is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2009, 06:27 PM   #5
TrueMacedonian
Senior Member
 
TrueMacedonian's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,809
TrueMacedonian will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by osiris View Post
look tm cut the greek bullshit,

everything and everyone everywhere
from china to ethiopia
is reeaalllyy greeeek romaic ellenicus
arvanitkus vlachikus pontikus sicilianicus
is all grkus pure like greek virgin

you know this

so katalaves, kolokotronis kolletis
all are elenicus
even krsitmas father is kreeg

easter is greek
coffee is greek
doras mother is arvanogreek

so

why not the ancient masedhonia, oops sorry makedhonia

hellass hellaaass hellass makedhonia,
go together like a horse and carriage

the islands
the music
the food
the greek style funny business ,

all olla allla allha
allah is greek too

ok vre
that made me laugh alot Osiris
__________________
Slayer Of The Modern "greek" Myth!!!
TrueMacedonian is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2009, 06:28 PM   #6
TrueMacedonian
Senior Member
 
TrueMacedonian's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,809
TrueMacedonian will become famous soon enough
Default

It's our side(the TRUTH) of the story Daskale. Nothing more, nothing less.
__________________
Slayer Of The Modern "greek" Myth!!!
TrueMacedonian is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump