Macedonian Truth Forum   

Go Back   Macedonian Truth Forum > Macedonian Truth Forum > На Македонски

Reply
 
Thread Tools
Old 04-26-2015, 04:31 AM   #1
George S.
Senior Member
 
George S.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10,116
George S. is on a distinguished road
Default Пратеници Албанци од Македонија ставаат

Пратеници Албанци од Македонија ставаат потпис на петиција за Голема Албанија
Објавено во: Македонија
Автор: Фаланга
Датум: 17 Август, 2013Пратеници Албанци од македонскиот Парламент, деновиве се потпишуваат на петиција за Голема Албанија, предложена од Кочо Динај, директорот на албанскиот Инситут за регионални прогнози и основач на движењето Природна Албанија, дознава Дневник. Динај за весникот тврди дека граѓаните ќе бидат изненадени од тоа колку потписи ќе бидат собрани. -До 28 ноември годинава, ќе се изненадите колку многу потписи ќе бидат собрани за поддршка на идејата за обединување на Албанците на една територија во границите предвидени со акт од пред 100 години, за време на Собранието на Влора (Валона) во 28.11.1912 вели тој за Дневник. Според петицијата на Динај во рамките на Голема Албанија треба да влезат и територии од денешна Македонија.
__________________
"Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
GOTSE DELCEV
George S. is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump